Biografie

Volledig curriculum: cv_ameerkerk.pdf

Ik heet André Meerkerk - Van Andel en werd geboren in Rotterdam in 1980. Ik groeide op in Krimpen aan de Lek, een dorp op het platteland. Een typisch Nederlandse omgeving met een grote rivier, polder, dijken en koeien. Als kind droeg ik zelfs klompen! Ik was lid van de lokale scoutinggroep. Daar leerde ik roeien en zeilen, ging mee op avontuurlijke kampen, enzovoorts. Op mijn achtste leerde ik gitaar spelen, aangemoedigd door mijn ouders om een instrument te kiezen. De gitaar en inspirerende leraar pasten uitstekend bij me, en op mijn veertiende behaalde ik zowaar de derde plaats op het Nationaal Gitaarconcours bij het conservatorium van Amsterdam.

Na de middelbare school ging ik naar Wageningen Universiteit. Het plan was om daar meteorologie te gaan studeren, maar al snel bleek dat ik bodemkunde en geomorfologie zelfs nog interessanter vond! De vakken gingen gepaard met geweldige excursies en veldwerk, onder andere in Frankrijk en Spanje. Mijn doctoraal bestond uit twee afstudeervakken en een stage, die me de gelegenheid gaven om het leven en de natuur in Afrika goed te leren kennen. In 2002 bracht ik drie maanden door in Zuid-Afrika en in 2003 een half jaar in Senegal. Tijdens het schooljaar 2002-2003 studeerde ik ook klassiek gitaar aan het conservatorium van Arnhem. Ik had het geluk om les te krijgen van Lydia Kennedy, een inspirerende en ervaren gitaardocent. In 2004 studeerde ik af in de ruimtelijke bodemkunde. Kort daarop vond ik een interessante aio-positie aan de Université catholique de Louvain in Belgium, waar ik in 2008 promoveerde in de fysische geografie.

Vervolgens keerde ik terug naar Nederland, waar ik ging werken bij Nieuwland Geo-informatie. Naast het werk bij Nieuwland geef ik gitaarles en ben ik actief als belegger.